Salmonellafrihet

För oss i Sverige är det självklart att kunna använda råa ägg i matlagning och drinkar. Att de råa äggen inte gör oss sjuka, är unikt för svenska ägg och beror på att sjukdomen salmonella inte finns i Sverige.

Salmonellafria ägg är resultatet av många års framgångsrikt arbete med att säkerställa hög hygien och god kontroll genom hela produktionskedjan.

Mer än 20 procent av alla ägg inom EU bär på salmonella av den sort som kan orsaka allvarlig magsjukdom. Därför rekommenderar de flesta EU-länder sina medborgare att alltid koka eller genomsteka äggen noggrant.

Läs mer om Salmonellafrihet ur ett EU perspektiv

 
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster